Niklas Asker ”Simulacrum” 2018.05.26 – 2018.07.01

Niklas Asker – Simulacrum

Wadström Tönnheim Gallery

2018.05.26 – 2018.07.01

 

I utställningen Simulacrum visar Niklas Asker nya målningar i olja på duk och pannå.

Titeln ”Simulacrum” kan översättas till avbild, imitation eller bedrägeri. Det figurativa måleriets möjligheter och begränsningar har varit utgångspunkten för arbetet med utställningen. Bland verken finns tydligt föreställande bilder blandat med mer abstrakta målningar där Niklas antingen genom att fokusera på en liten detalj av ett objekt eller genom manipulation av en fotografisk förlaga drivit bilden åt ett mer suggestivt håll.

Niklas betraktar den traditionella, tidskrävande måleriska tekniken han använder som en form av ritual. Det är en konversation med konsthistorien men också ett försiktigt utforskande av det undermedvetna. Måleri som en typ av utgrävning. Det resulterar i en slags flödande tematik där identitet och människans relation till kroppen är återkommande ämnen.

Niklas Asker har studerat måleri på Örebro Konstskola och serieskapande på Serieskolan i Malmö. Niklas har de senaste åren ställt ut i bland annat Stockholm, Sundsvall, Paris och New York. Detta är hans första soloutställning på Wadström Tönnheim Gallery. Niklas Asker är född i Nordingrå 1979. I dag bor och verkar han i Malmö.

Vernissage är lördag 26 maj kl. 12–16. Utställningen ” Simulacrum” pågår t o m den 1 juli på Båstadsgatan 4 i Malmö.

 

För mer information och pressbilder kontakta gallerist:

Mattias Tönnheim 0704-41 19 14 alt. mattias@wadstromtonnheim.se eller: www.mynewsdesk.com/se/wadstroemtoennheimgallery

 

Comments are closed.